fbpixel
Siirry pääsisältöön

Colonicterapian tarkoitus

Colonicterapia normalisoi suolen omaa toimintaa, palauttaa ja lisää suolen seinämän luontaista liikettä, peristaltiikkaa, joka työntää ulostemassaa ruokailun jälkeen eteenpäin suolistossa. Samalla, kun paksusuolen toiminta paranee, helpottuu myös muiden elimistöä puhdistavien elinten (maksan, munuaisten, ihon ja keuhkojen) taakka. Myös lymfajärjestelmän toiminta paranee sen suojatessa elimistöä mm. erilaisten haitallisten bakteerien hyökkäyksiltä.

Colonicterapia on myös terveyttä ylläpitävää, ennaltaehkäisevää hoitoa. Se auttaa mm. uuden bakteerikannan muodostumisessa ruokavaliomuutosten yhteydessä ja paastotessa, sekä on hyvä apu myös painonhallintaan. Suolihuuhtelut edistävät ravinteiden imeytymistä, elimistö puhdistuu ja energiaa vapautuu kehon terveyden ylläpitoon.

Suolistomme on terveytemme moottori ja juuri suolistossamme on juuret terveyteen. Vastustuskyvystämme jopa 80-90 % sanotaan olevan kiinni suolen hyvinvoinnista ja noin 95% serotoniinista (onnellisuushormonista) tuotetaan, varastoidaan ja käytetään paksusuolessa. Terveellekin suositellaan suolihuuhtelua muutaman kerran vuodessa varsinkin silloin, kun haluaa antaa ruuansulatukselle sen kaipaamaa lepoa puhdistavan ruokavalion tai paaston avulla.

Hoitojen yhteydessä mietitään tarvittaessa myös itse kunkin elämäntapoja ja pyritään tekemään muutoksia ruuansulatuksen ja suolen toiminnan hyväksi. Koska suolihuuhtelussa poistuu veden ja ulosteen mukana paitsi ei toivottuja, myös välttämättömiä, hyviä mikrobeja, käytetään suolihuuhtelun tukihoitona mm. probioottihoitoa, millä varmistetaan että hyvä bakteerikanta saadaan palautettua suolistoon.

Jaa

Lue myös